En test er ikke bare en test….

02.12.2014 i Sikkerhet

Spesielt når det gjelder barnevogner er sikkerhet og å være testet mot viktige standarder et av de viktigste elementene. Det er lett å miste oversikten både for foreldre og butikker da det er mange ulike tester – og mange ulike testinstitutter. Det viktigste er at barnevognen er merket med de de vanligste standardene, selv om man kan undre seg over hvor mange som egentlig vet hva de ulike betyr.

 

Å teste en barnevogn ved et selvstendig, offisielt testinstitutt er dyrt og tar tid. Dessverre er det få produsenter som er villige til å ofre tid og penger for å gjøre dette. I stedet gjør de testene selv, men  merker likevel produktet med merkene fra de offisielle testintituttene. Noen velger også å hoppe over testen – men likevel sette på merkene for å forlede forbrukerne til å tro at produktet er testet og godkjent. Og til sist er det selvproduserte merker som plasseres på produkter for å gi forbrukerne følelsen av at det ser bra ut. Alt dette kan medføre at man kjøper en barnevogn man tror har bestått alle sikkerhetsstandardene.

tuv

Dette merket bekrefter at barnevognen er testet av et selvstendig, sertifisert institutt etter EN 1888 standarden og leketøystandarden EN 71. I tillegg til en mekanisk test har det også blitt utført en kjemisk test for ftalater, PAKs, perspiration resistance, Azodye stuffs og andre tungmetaller.

I tillegg blir fabrikkene inspisert hvert år av testinstituttet. Produsenter som bruker dette merket må kunne vise et gyldig sertifikat til en hver tid.

GS merket kan bare brukes sammen med testinstituttet. Alle sertifikater må også tydelig sees på testinstituttets internettside. 

en1888 iso

Dette er eksempler på logoer som er et firma har laget selv. I beste fall er barnevognen testet av dem selv mot EN 1888 standarden, siden den helt sikkert ikke er testet av et selvstendig, offisielt testinstitutt. ISO og DIN benevningene er villedende da de ikke eksisterer i sammenheng med barnevogner.

0 Kommentarer

 

Legg igjen en kommentar